Instrukser for redigering

Det er meningen at Lenka.no skal være et sted man kan publisere data og begrepsapparater med minimalt med byråkrati. Her beskrives noen enkle regler for bruk av siden.

Vocab.lenka.no er et verktøy for begrepsapparater, som man kan bruke til å lage og vedlikeholde slike. Data publiseres på andre deler av Lenka.no. For å orientere seg om hva dette er, bør man først titte litt på det samme allerede ligger her.

Generelt gjelder vanlig "best practice", at man undersøker først om det er noen som allerede har gjort det man ønsker å gjøre, og hvis det er tilfelle, gjenbruker man andres arbeid.

Etter man har undersøkt om det allerede finnes noe gjenbrukbart, og man har kommet til at det ikke gjør det, bør man bli med på Data-lista og sende en mail dit og forklare hva man ønsker å gjøre. Hvis man ikke hører noen motforestillinger i rimelig tid, er det bare å gå igang. Har noen innsigelser bør man engasjere seg i en ordentlig diskusjon, og gjøre det man finner best etter at diskusjonen får satt seg.

Alt som ligger på lenka.no anses å være til fri bruk for alle, så ikke legg inn noe som ikke er til fri bruk.

Dessverre har spammere masseregistrert kontoer, slik at man må sende en mail til webmaster på lenka.no hvis man ønsker en konto.